Gratis verzending vanaf €450,-

Verzending mogelijk naar België 

MEGA KLIK SALE

Moderne vloer

moderne vloer

Mees Vermolen |

Ben je op zoek naar een moderne vloer die perfect past bij jouw eigentijdse interieur? De juiste vloer kan een ruimte transformeren en een eigentijdse uitstraling geven. Ontdek hier welke moderne vloeren het beste passen bij een eigentijds en modern interieur en hoe je de ideale keuze maakt.

Creëer een modern interieur met de juiste vloer

Een modern interieur kenmerkt zich door strakke lijnen, neutrale kleuren, minimalistische vormgeving en een mix van materialen. Een moderne vloer moet dus ook voldoen aan deze eigenschappen.

Moderne vloeren kenmerken zich meestal door glad, egaal, duurzaam en onderhoudsvriendelijk te zijn. Ook hebben ze vaak een bepaalde uitstraling, zoals een betonlook, een houtlook of een marmerlook. Een moderne vloer kan dus zowel een natuurlijke als een industriële sfeer creëren in je woning.

Welke vloer voor een moderne woning?

Als je een vloer voor een moderne woning zoekt, heb je veel opties. Er zijn namelijk verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor een moderne woning. We zetten de drie populairste soorten voor je op een rijtje:

1. Moderne PVC vloeren

Een PVC vloer is een kunststof vloer die bestaat uit verschillende lagen. Deze vloer is zeer sterk, slijtvast, waterbestendig en dempt geluid. Bovendien is een PVC vloer uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Hierbij heb je een ruime keuze aan kleuren en dessins, waardoor je altijd de gewenste uitstraling kunt creëren. Kies bijvoorbeeld voor een grijze PVC vloer met een betonlook om een moderne en stoere uitstraling te creëren.

Als alternatief kun je ook kiezen voor een witte PVC vloer met een houtlook, die juist een frisse en ruimtelijke sfeer geeft aan je woning. Hoe je het ook wendt of keert, met PVC vloeren kun je alle kanten op!

2. Modern laminaat

Een laminaat vloer bestaat uit verschillende lagen waarvan de beschermende toplaag is voorzien van een realistisch hout- of steen patroon. Het is een betaalbaar alternatief voor een echte houten vloer of vloertegels. En met een ruime keuze aan kleuren en dessins kun je elke gewenste uitstraling realiseren.

Voor een moderne ambiance is een donkere laminaat vloer met houtlook populair, waarmee je een warme en gezellige sfeer in huis haalt. Een alternatief is een lichte laminaat vloer met een marmerachtige uitstraling, die juist een luxe en elegante touch aan je woning geeft.

3. Houten vloeren met moderne afwerking

Houten vloeren zijn tijdloos en kunnen ook perfect passen in een modern interieur, mits ze zijn afgewerkt met een eigentijdse uitstraling. Zo zal een houten vloer niet de eerste soort vloer zijn waar je aan denkt bij een moderne interieurstijl.

Vaak denkt men bij een houten vloer meteen aan een ruwe afwerking, maar tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden qua afwerking en uitstraling. Met een houten vloer in een grijze tint kun je namelijk prima een moderne uitstraling creëren.

Kies bijvoorbeeld voor een donkergrijze tint om een robuust en stoer karakter aan je ruimte te geven. Of ga voor een lichtgrijze tint, om wat meer luxe en elegantie toe te voegen.

Hoe kies je de juiste moderne vloer voor de woonkamer?

Als je een moderne vloer voor de woonkamer wilt kiezen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Kijk eerst naar de grootte, de vorm en de lichtinval van je woonkamer.

Een kleine, donkere of smalle woonkamer kun je optisch vergroten door te kiezen voor een lichte, glanzende vloer met brede vloerdelen, terwijl je een grote, lichte of brede woonkamer juist knusser kunt maken maken door te kiezen voor een donkere, matte met smalle planken of tegels. Hulp nodig bij een kleine woonkamer? Bekijk dan ons artikel over welke vloer kiezen bij een kleine woonkamer.

Een moderne vloer moet daarnaast goed passen bij de rest van je interieur. Kies daarom voor een vloer die contrasteert of juist harmonieert met je meubels en accessoires. Een contrastrijke vloer zorgt voor een spannend en dynamisch effect. Voor een rustig en evenwichtig effect kun je beter kiezen voor een harmonieuze vloer.

De juiste vloer zal uiteindelijk een kwestie zijn van persoonlijke voorkeur, budget en eventuele praktische wensen. Gelukkig heb je voldoende keuze uit verschillende soorten, kleuren, dessins en patronen om een vloer te kiezen die perfect aansluit bij jouw moderne interieur.

De moderne vloer van Laminaat.nl

Bij Laminaat.nl vind je een uitgebreid assortiment moderne vloeren die perfect passen bij een eigentijds interieur. Van eigentijdse PVC vloeren tot moderne laminaatvloeren en speciale houten vloeren met een moderne afwerking, wij bieden een breed scala aan opties om jouw ruimte te transformeren naar een moderne oase.

Bestel vandaag nog je moderne vloer bij Laminaat.nl en geniet binnenkort van een prachtig interieur. Waar wacht je nog op? Bekijk het brede assortiment in onze webshop en laat je verrassen door de veelzijdigheid van moderne vloeren.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.