Houten vloeren

Producten 1-12 van 53

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-12 van 53

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een houten vloer straalt enorm veel charme uit, voelt warm aan en geeft net dat tikkeltje extra aan je interieur. Authenticiteit op en top!

Houten vloeren in verschillende soorten en kleuren

Bij Laminaat.nl hebben we prachtige houten vloeren die met verschillende kleuren geolied zijn. Zo hebben wij wit, grijs, zilver, mokka geoliede vloeren en nog veel meer andere kleuren. De houten panelen zijn in verschillende breedtes en dikten beschikbaar. Ben je niet op zoek naar laminaat, maar naar een prachtig echt houten vloer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres om een houten vloer te kopen. Zo passen de vloeren in elke ruimte. Denk maar aan de woonkamer, slaapkamer of je home office bureau. 

Voordelen van een houten vloer

De houten vloeren zijn natuurproducten, zijn robuust en vol van karakter. De vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen, die ervoor zorgen dat het hout stevig is en dus geschikt is voor intensief gebruikt. Door de eiken houten bovenlaag weet je zeker dat je een unieke vloer thuis hebt liggen. De houten planken hebben een V-groef aan de lange zijde en kunnen door het clicksysteem gemakkelijk in elkaar geplaatst worden.

Een ander voordeel van een houten vloer is het feit dat de panelen compatibel zijn met vloerverwarming. In dit geval kiest u best voor samengesteld parket of lamelparket omdat deze vloer niet zo veel zal uitzetten wanneer het warm wordt. Zo ziet de houten vloer er niet enkel warm uit, maar voelt die ook écht warm aan. Op kousen of blote voeten doorheen het huis paraderen was nog nooit zo leuk! Bij een massieve houten vloer zal de warmte meer moeite hebben om tot het oppervlak te geraken waardoor de panelen meer zullen uitzetten dan eigenlijk mag. Wil je meer te weten komen over parket en vloerverwarming? Lees dan onze blog!

Character floor - Eikenhouten vloer

Deze eikenhouten vloeren zijn robuust, karaktervol en brengen de natuur in huis. Door het gebruik van de mooiste stukken eik, nog steeds de populairste houtsoort voor parket, brengen deze vloeren een authentieke sfeer in huis. Deze samengestelde parket heeft een toplaag van 3 of 4 mm eik met daaronder 2 lagen berk en/of populier. Door deze opbouw is dit parket stabieler en zal hij minder werken dan een massieve plankenvloer. Hierdoor zijn problemen als krimpen, uitzetten, en zelfs barsten of scheuren tot een minimum herleid. Onze houten vloeren zijn beschikbaar in 2 kwaliteitsvarianten: Rustiek en Select.

 • Rustiek: Gemiddeld knoesten, met kleurverschil, spinthout kan voorkomen
 • Select: Weinig knoesten (max 10mm), weinig kleurverschil, bijna geen spinthout

Verder zijn de houten vloeren beschikbaar in volgende afmetingen:

 • 1860 x 148 x 14 mm - 3 mm toplaag, rustiek + klikverbinding
 • 1860 x 189 x 15 mm - 4 mm toplaag, rustiek + klikverbinding
 • 1900 x 190 x 15 mm - 4 mm toplaag, select of rustiek + tand-groef verbinding
 • 1900 x 220 x 15 mm - 4 mm toplaag, rustiek + tand-groef verbinding

Door zijn samengestelde opbouw kunnen al deze houten panelen gemonteerd worden op vloerverwarming. Voor een vlotte installatie zijn de planken voorzien van tand en groef of een klikverbinding. De vloer is zowel onbehandeld verkrijgbaar als afgewerkt in maar liefst 7 verschillende kleuren hardwaxolie.

Deze samengestelde parketvloer wordt bij voorkeur zwevend gelegd op een geluidsdempende ondervloer. Een groot voordeel van samengesteld parket of lamelparket is dat deze op vloerverwarming gebruikt kan worden, mits deze niet hoger dan 27°C wordt ingesteld.

Een houten vloer kopen bij laminaat.nl

Een houten vloer kopen voor jouw woning was nog nooit zo gemakkelijk! Neem een kijkje in ons ruime assortiment aan houten vloeren en kies jouw favoriete decor. Doorloop onderstaande stappen en klaar is kees!

 • Vul het bonodigde aantal m² in.
 • Vink 5% snijverlies aan, zo heb je zeker voldoende houten vloer aangekocht.
 • Klik op 'bestel'.
 • Ga naar je winkelmandje rechts bovenaan.
 • Druk op 'afrekenen'.
 • Vul je gegevens in.
 • Voer de betaling uit.
 • Zo, je nieuwe houten vloer is besteld!

Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!