Ondervloer platen

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ondervloer platen tegen geluid, vocht en oneffenheden

De juiste ondervloer is heel belangrijk voor een goed resultaat. Het is letterlijk en figuurlijk de basis waarop je nieuwe vloer komt te liggen. Het is dus zeer belangrijk om goede platen ondervloer uit te zoeken.

Verschillende eigenschappen van ondervloeren

Laminaat.nl heeft een aantal verschillende ondervloer platen in haar assortiment in verschillende dikten en met verschillende eigenschappen. Dit komt omdat iedere situatie anders is. Het is belangrijk om te kijken of je een ondervloer nodig heebt met een geluiddempende werking, vooral als je bijvoorbeeld in een appartement woont. Of misschien heb je een vocht isolerende platen ondervloer nodig. En wellicht ben je dan ook op zoek naar een ondervloer met egaliserende werking. Je merkt dus dat het belangrijk is om te kijken welke eigenschappen een platen ondervloer heeft.

Grofweg heeft een ondervloer 4 functies:

  • Egaliserende werking - om kleine oneffenheden uit de ondergrond weg te filteren
  • Vochtisolerende werking - om opstijgend vocht niet te laten doordringen in de vloer
  • Geluidisolerend werking - om loopgeluid richting onderburen drastisch te verminderen
  • Thermische isolatie - een correct geplaatste ondervloer zal ook invloed hebben op het opwarmen en afkoelen van de ruimte 

Het zijn deze functies waarin onze ondervloeren onderling lichtjes afwijken. Op de productpagina's vind je meer informatie. Is het niet helemaal duidelijk of zit je nog met vragen? Contacteer dan gerust even onze klantenservice. Onze specialisten staan klaar om jou te helpen.