Ondervloeren

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ondervloer. Tegen geluid, vocht, koude en oneffenheden.

De juiste ondervloer is heel belangrijk voor een goed resultaat. Het is letterlijk en figuurlijk de basis waarop je nieuwe laminaat-, PVC- of parketvloer komt te liggen.

Laminaat.nl heeft een aantal verschillende ondervloeren in haar assortiment. Dat komt omdat iedere situatie anders is. De een heeft meer nood aan een geluidsisolerende ondervloer, waar de ander vooral vocht wil weren. Hierdoor heeft iedere ondervloer dus ook zijn specifieke eigenschappen.

Grofweg heeft een ondervloer 4 functies:

  • Egaliserende werking - om kleine oneffenheden uit de ondergrond weg te filteren
  • Vochtisolerende werking - om opstijgend vocht niet te laten doordringen in de vloer
  • Geluidisolerend werking - om loopgeluid richting onderburen drastisch te verminderen
  • Thermische isolatie - een correct geplaatste ondervloer zal ook invloed hebben op het opwarmen en afkoelen van de ruimte 
Het zijn deze functies waarin onze ondervloeren onderling lichtjes afwijken. Op de productpagina's vind je meer informatie.

Ondervloer voor laminaat, PVC, SPC Vinyl of houten vloeren

De keuze van ondervloer hangt vaak samen met het soort vloer dat wordt gelegd. Laminaatvloeren zijn dikkere vloeren waarbij er een ruime keuze is aan ondervloeren. Denk bij die keuze ook aan de deuren, als de vloer te hoog wordt, dan zullen de deuren ingekort moeten worden.

PVC, vinyl- of SPC vinylvloeren zijn dunnere vloeren waarbij ook een dunnere ondervloer wordt toegepast. Hierbij speelt de druksterkte van de ondervloer een belangrijke rol. Door de minimale dikte van de vloer mag er niet teveel beweging in de klikverbinding zitten wanneer er over de vloer wordt gelopen. Kies in dit geval voor een stuggere ondervloer. Die zorgt er namelijk voor dat de verbindingen goed standhouden en de vloer er dus op lange termijn mooi bij ligt. 

Wil je meer weten over het kiezen van de juiste ondervloer? Lees dan onze blog over 'hoe kies ik de juiste ondervloer'.

Is het niet helemaal duidelijk of zit je nog met vragen? Contacteer dan gerust even onze klantenservice. Onze specialisten staan klaar om jou te helpen.