Voor 14:00 uur besteld, over twee werkdagen geleverd

alle typen een soorten laminaat, klik-, v-groef-, Hoogglans-, tegel-, goedkoop, laminaat met houtstructuur

alle typen een soorten laminaat, klik-, v-groef-, Hoogglans-, tegel-, goedkoop, laminaat met houtstructuur

Grid  List 

Item 1 tot 16 van 137 totaal

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
items per pagina

Grid  List 

Item 1 tot 16 van 137 totaal

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
items per pagina

Verschillende typen laminaat

Een zeer belangrijk aspect aan laminaatvloeren is de aan- of afwezigheid van een V-groef. De V-groef is een zichtbare lijn tussen de planken op de lange (v2), op de korte- en lange (v4) of op de korte-, lange stukken en over het midden van de plank (v5). Op deze pagina worden de verschillende mogelijkheden hierin onderbouwd, om u te helpen in het maken van een keuze hierin.

 

Vlakke laminaatvloer

Wanneer kiest u voor een vlakke laminaatvloer?

Heel simpel, een vlakke laminaatvloer kiest u als u deze mooier vindt. Vaak is een vlakke laminaatvloer net iets goedkoper. Het geeft het idee van een compleet doorgelegde houten vloer, alwaar een V-groef laminaatvloer meer voor het 'plank'effect zorgt.

 

V-groef laminaatvloer

Wat is een V-groef en welke typen zijn er?

Een V-groef is een groef die zichtbaar is als u de plank in elkaar klikt. Het geeft het gevoel van een echte planken vloer.

V2 houdt in dat de plank een groef heeft aan de lange zijden van de plank.
V4 houdt in dat de plank een groef heeft aan de lange en korte zijden van de plank.
V5 houdt in dat de plank een groef heeft aan de lange-, en korte zijden, maar ook over het midden van de plank. Dit geeft een tegeleffect.

Wanneer kiest u voor een V-groef?

De keuze voor een V-groef heeft alles van doen met smaak. De V-groef zorgt ervoor dat er een plankeffect ontstaat. Dit effect zorgt niet alleen dat een laminaatvloer met houtdessin echter aanvoelt, maar ook dat een laminaatvloer kan ogen als een tegelvloer met gevoegde groeven. Een oplettende bezoeker zal hebben opgemerkt dat een V-groef laminaat net iets meer kost. 

Komt er geen vuil tussen de groef?

Dat er bij een V-groef laminaatvloer veel vuil tussen de voegen vast kan komen te zitten, is onwaar. Deze vloeren zijn eenvoudig met een parketborstel schoon te maken. 

 

Hoogglans laminaat

Wanneer kiest u een hoogglans vloer?

Hoogglans laminaatvloeren zijn zeer onderscheidend. Er zijn verschillende kleuren mogelijk wat resulteert in een zeer strak schoon effect. 

Is de decorlaag wel stevig genoeg?

De decorlagen van de hoogglans vloeren zijn zelfs sterker. De gepattenteerde Elesgo® laag, zorgt ervoor dat de vloer niet vaal wordt, krast of op elke andere manier beschadigd. U moet wel opletten dat u de vloer op een neutrale wijze schoon houdt. Dit houdt in dat u geen aggresieve schoonmaakmiddelen moet gebruiken. Dit maakt de vloer vaal. De vloer heeft een zeer strakke decorlaag waardoor u de vloer makkelijk schoon kunt maken met slechts water, of een kleine hoeveelheid zeep.

Wij raden u wel aan een goede deurmat aan te schaffen. Grotere hoeveelheden zand kunnen bij veel gewicht krasjes veroorzaken welke net iets beter zichtbaar zullen zijn dan op een reguliere parket-, giet-, laminaat- of plavuizen vloer. 

Hoe kan ik de vloer schoon houden?

Deze vloer kunt u eenvoudig schoon krijgen met een natte dweil. Er wordt afgeraden producten te gebruiken als groene zeep en sterker. De bijtende ingrediënten in deze middelen, tasten de glanslaag aan.