Voor 14:00 uur besteld, over twee werkdagen geleverd

Alle accessoires voor uw laminaat vloer.

Alle accessoires voor uw laminaat vloer.

Grid  List 

Item 1 tot 16 van 186 totaal

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
items per pagina

Grid  List 

Item 1 tot 16 van 186 totaal

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
items per pagina

Wat heb ik nodig?

Belangrijke toebehoren

 

Ondervloer

Een ondervloer is zeer belangrijk en wel omwille de volgende redenen:

 • Een ondervloer heeft vaak* een egaliserende werking. Dit zorgt ervoor dat er door kleine oneffenheden, minder druk komt te staan op de klikverbinding van de vloer. Als hier druk op komt te staan, is de kans dat de verbinding tussen de vloerdelen slechter wordt.
 • Een ondervloer kan zorgen* voor een vochtisolerende werking. Dit houdt in dat optrekkend vocht uit een betonnen vloer, niet in de laminaatvloer kan trekken. Laminaat is gemaakt van een houtproduct (HDF), en hout kan niet tegen vocht. 
 • Een ondervloer kan zorgen* voor isolerende werking waardoor loopgeluid bij onderburen minder goed hoorbaar is. Sterker nog, nieuwbouw appartementen worden steeds vaker voorzien van een 10dB eis. Dit houdt in dat de ondervloer tenminste 10dB van het loopgeluid moet dempen.
 • Een ondervloer kan werken* als isolatiemateriaal.

*Afhankelijk van de ondervloer

 

Lijstwerk

Plakplinten

Plakplinten zijn, zoals de naam al zegt, voorzien van een plakstrip. De plakplinten zijn ca 0,5 cm hoog, en worden op de laminaatvloer geplakt (dus niet aan de wand zoals een doorsnee plint). U moet hierbij opletten dat u in het geval van schilderwerk, rekening houdt met deze hoogte.

 

Profielplinten

Profielplinten zijn plinten met een bepaalde sierlijke vorm. Deze vorm zorgt voor een elegante afwerking. De plint kan worden gekit, maar ook met clips tegen de wand aan worden geplaatst. Let wel op dat niet voor alle profielplinten clips beschikbaar zijn. 

 

Legaccessoires

Slagblok

Een slagblokje gebruikt u om de panelen met een clickverbinding in elkaar te slaan. Dit is een handig instrument, omdat de clickverbinding bij een directe aanraking met een hamer, kan worden beschadigd. 

 

Afstandswiggen

Afstandswiggen kunnen worden gebruikt om de juiste afstand te kunnen garanderen tussen de wand en de vloer. Omdat de vloer uitzet gedurende de temperatuur in een ruimte wijzigt, kan het zijn dat u zonder afstandswiggen de vloer te strak legt. Doet u dit, dan kan de vloer opbollen en moet u veel herstelwerkzaamheden doen.

 

Legset

In de legset vindt u alle accessoires die u nodig heeft bij het leggen van een laminaatvloer.

 

Overgangsprofielen

Overgangsprofielen kunt u gebruiken om een vloer mooi over te laten lopen in een andere vloer. Voor vloeren die gelijk liggen aan de laminaatvloer, kunt u gelijke overgangsprofielen gebruiken. Gaat de vloer over naar een hoger, of lager gelegen vloer, dan kunt u gebruik maken van een ongelijk overgangsprofiel.

 

Vloerverwarming

Alle laminaat-, pvc-, en vinyl vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. De vloerverwarmingsmatten kunt u direct onder de laminaatvloer leggen. Dit zorgt ervoor dat de warmte snel de ruimte bereikt.