Woonkamer laminaat

Producten 1-12 van 38

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Beautifloor BTM475 laminaat West-Vlaanderen Tielt
  € 15,50 /m²
  Beautifloor
  Beautifloor BTM475 laminaat West-Vlaanderen Tielt
  Waardering:
  0%
  • 8 mm MDF
  • Voor gemiddeld gebruik
  • Groef: U-groef
 2. Beautifloor BTM448 laminaat West-Vlaanderen Damme
  € 15,50 /m²
  Beautifloor
  Beautifloor BTM448 laminaat West-Vlaanderen Damme
  Waardering:
  0%
  • 8 mm MDF
  • Voor gemiddeld gebruik
  • Groef: U-groef
 3. Beautifloor BTF474 laminaat Ardennen Hierlot
  € 12,02 /m²
  Beautifloor
  Beautifloor BTF474 laminaat Ardennen Hierlot
  Waardering:
  0%
  • 7 mm MDF
  • Voor gemiddeld gebruik
  • Groef: U-groef
 4. Beautifloor BTF467 laminaat Ardennen Salle
  € 12,02 /m²
  Beautifloor
  Beautifloor BTF467 laminaat Ardennen Salle
  Waardering:
  0%
  • 7 mm MDF
  • Voor gemiddeld gebruik
  • Groef: U-groef
 5. Beautifloor BTF477 laminaat Ardennen Stavelot
  € 12,02 /m²
  Beautifloor
  Beautifloor BTF477 laminaat Ardennen Stavelot
  Waardering:
  0%
  • 7 mm MDF
  • Voor gemiddeld gebruik
  • Groef: U-groef
 6. Beautifloor BTF486 laminaat Ardennen Modave
  € 12,02 /m²
  Beautifloor
  Beautifloor BTF486 laminaat Ardennen Modave
  Waardering:
  0%
  • 7 mm MDF
  • Voor gemiddeld gebruik
  • Groef: U-groef

Producten 1-12 van 38

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Woonkamer laminaat

Wat televisie kijken, gezellig een glaasje klinken met familie of vrienden of languit op de bank liggen. Kortom, een groot deel van je tijd thuis breng je door in de woonkamer. Daarom is het belangrijk dat de woonkamer zowel aangenaam als praktisch ingericht is. Denk maar aan de juiste meubels, passende accessoires, maar ook de perfecte vloer.

Die vloer vind je bij laminaat.nl. Zo beschikken wij over een breed gamma aan laminaatvloeren voor in de woonkamer waarvan er ongetwijfeld eentje voldoet aan al jouw wensen en verwachtingen.

Nieuw huis of bestaande woonkamer aanpassen?

Neem je binnenkort betrekking in een volledig nieuw huis? Of wil je jouw huidige woonkamer omtoveren tot een nieuwe woonkamer? In beide gevallen kunnen wij je aanraden om de nodige aandacht aan de vloer te besteden. Die is namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de uiteindelijke uitstraling van je woonkamer. Bovendien ervaar je met de juiste vloer simpelweg meer woonplezier en gemak.

De stijl van jouw woonkamer matchen met laminaatvloer

Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer moet je uiteraard rekening houden met de stijl van je woonkamer. Houd je van een strakke, moderne look of gaat je voorkeur uit naar een industrieel design? Kortom: je moet de stijl van de vloer aanpassen aan de stijl van je woonkamer.

Als je voor een laminaatvloer kiest, is een fraai geheel verzekerd! Een laminaatvloer is namelijk in ongelooflijk veel soorten en varianten te verkrijgen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook laminaatvloer, maar ook een betonlook- en een tegellook laminaatvloer behoren tot de mogelijkheden. Ben je meer liefhebber van een visgraat patroon? Neem dan een kijkje in ons aanbod aan visgraatlaminaat. Ongeacht de stijl van jouw woonkamer kan je een laminaatvloer kiezen die perfect bij deze stijl past.

Redenen om voor een laminaatvloer te kiezen

Een laminaatvloer heeft tal van interessante voordelen:

Vochtbestendig

In een woonkamer is de kans op een ongelukje altijd aanwezig. Of je knoeit per ongeluk wat drinken over de vloer of je laat een natte spons vallen. Kies je voor laminaatvloer, dan is dat geen probleem. Een laminaatvloer is namelijk vochtbestendig. Het oppervlak is volledig gesloten en de naden zijn waterafstotend dus de vloer kan wel wat hebben. Maar je moet wel oppassen dat er niet langdurig water op de vloer komt te staan.

Wil je een watervaste vloer? Kijk dan naar onze collectie PVC en SPC vinyl vloeren. Deze vloeren zijn volledig bestand tegen water en kunnen niet alleen in de woonkamer maar ook in de keuken en badkamer geplaatst worden.

Laminaat kan vanuit twee kanten te maken krijgen met vocht: vanaf de bovenkant en vanaf de onderkant. Om het vocht vanaf de onderkant geen schijn van kans te geven, is het belangrijk om een goede ondervloer te hebben. Een ondervloer zorgt voor een stabiele basis voor de laminaatvloer en zorgt voor minimaal contactgeluid. Daarnaast heeft een ondervloer dus ook een functie op betrekking tot het tegenhouden van vocht. Besteed dus ook voldoende tijd aan het uitzoeken van een geschikte ondervloer.

Anti-allergisch

Benauwdheid, een loopneus of rode ogen, niets is zo vervelend als een allergische reactie. Veel voorkomende allergieën zijn die voor huisstofmijt en huisdieren. Wist je dat de vloer de beste plek is om te beginnen met het voorkomen van dit soort reacties! Door te kiezen voor een laminaatvloer met een ondoordringbare kunststof toplaag, kiest je voor een vloer waar het stof en de haren van huisdieren niet in vast komen te zitten. De vloer is daarnaast eenvoudig schoon en stofvrij te maken met stofvangende doekjes, stofzuigen of vochtig dweilen.

Unieke look

De woonkamer is een plek in huis waar je veel tijd doorbrengt. Voldoende reden dus om de vloer in de woonkamer volledig naar wens te maken. Op het gebied van laminaat heb je heel veel keus. Zo kan je kiezen uit allerlei designs, kleuren en structuren. Licht of donker? In ons assortiment vind je er ongetwijfeld eentje die perfect past. Bovendien wordt laminaat tegenwoordig zo goed gemaakt waardoor je het nauwelijks kan onderscheiden van echte betonnen of houten vloeren.

Minimaal contactgeluid

Wanneer je door de woonkamer loopt of een stoel verschuift, wil je ongetwijfeld zo weinig mogelijk geluid maken. Beschik je over een laminaatvloer, dan is dat geen probleem. Met de juiste ondervloer wordt het geluid van je stappen zeer goed gedempt en hebben je buren of huisgenoten er geen last van.

Onderhoudsarm

Schoonmaken is voor de meeste personen niet hun favoriete taak. Daarom is een laminaatvloer in de woonkamer een interessante optie. De planken zijn namelijk onderhoudsarm dankzij de ondoordringbare kunststof oppervlak. Je hoeft dit materiaal niet te lakken of te oliën.

Een schoonmaakbeurt met een stofzuiger of vochtig wissen volstaat al. Op die manier houd je het laminaat in goede conditie en krijgt het vuil geen kans om zich op te stapelen.

Combinatie met vloerverwarming is mogelijk

Loop je graag op blote voeten doorheen het huis? Dan heb je natuurlijk het liefst geen last van koude tenen. Met vloerverwarming zit je dan helemaal goed en het gaat perfect samen met laminaat in de woonkamer.

Makkelijk te plaatsen

Wist je dat iedereen laminaat kan plaatsen? Je hebt hier geen ervaring of specifieke kennis voor nodig. Het huidige laminaat heeft namelijk een handig kliksysteem waardoor het enkel een kwestie is van de planken op de juiste manier in elkaar te klikken. We durven dan ook te stellen dat het leggen van een laminaatvloer makkelijk is en snel gaat.

Relatief goedkoop

Koop je een laminaatvloer, dan kan je die dus zonder problemen zelf leggen. Dat bespaart in eerste instantie al heel wat geld. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat het aanschaffen van laminaat relatief goedkoop is.

Slijtvast

Een nieuwe vloer die leg je niet elk jaar, maar is normaal gezien een investering op lange termijn. Daarom is het belangrijk dat je laminaatvloer verschillende jaren meegaat. Laminaat is slijtvast. Dat betekent dat de vloer geen slijtage laat zien, weinig tot geen beschadigingen zal vertonen en hierdoor een lange levensduur heeft. Je kan dus voor een lange periode genieten van een prachtige, stijlvolle laminaatvloer in de woonkamer.

Heb je interesse?

Wil je jouw huidige woonkamer een make-over geven? Of wil je de woonkamer in je nieuwe huis volledig inrichten? In beide gevallen kunnen wij de aanschaf van laminaat absoluut aanraden.

Neem een kijkje in ons assortiment en vind de laminaatvloer van je dromen. Vragen of advies nodig? Contacteer ons gerust!