Laminaat badkamer

Producten 1-12 van 39

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-12 van 39

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Badkamer laminaat

Je wilt je badkamer een unieke uitstraling geven of de huidige tegels zijn dringend toe aan vernieuwing. Kortom, je bent op zoek naar een nieuwe vloer. Neem dan zeker eens een kijkje in ons assortiment badkamer laminaat. Tegenwoordig vind je laminaat overal terug. In slaapkamers tot winkelcentra, kantoorpanden én ook in de badkamer. De reden? De uitmuntende en unieke voordelen van laminaat.

Nieuwe of bestaande badkamer aanpassen?

Staat er een heuse badkamerrenovatie op de planning of wil je een nieuwe badkamer in je nieuwe huis plaatsen? In beide gevallen is een laminaatvloer een interessante optie.

Een laminaatvloer combineert meerdere voordelen op een unieke manier met elkaar. Zo loop je nooit meer op koude vloertegels en creëer je een stijlvolle badkamer.

De stijl van je badkamer

Bij het inrichten van je badkamer staan je persoonlijke wensen voorop. Kies je voor een moderne uitstraling of wil je liever authentieke details in je badkamer verwerken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ongeacht de stijl waar jouw voorkeur naar uitgaat: een laminaatvloer matcht altijd. Dat is onder meer te danken aan de variatie van laminaatvloeren. Zo zijn ze in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar.

Redenen om voor een laminaatvloer te kiezen in de badkamer

De vloer speelt tijdens het inrichten van je badkamer een grote rol. Zo moet de vloer er fraai uit zien, veilig zijn én makkelijk schoon te maken. Bovendien is belangrijk dat de vloer waterafstotend en vochtbestendig is. Een badkamervloer moet dus aan heel wat eisen voldoen. Laminaat tikt de checkboxjes aan.

Voordelen van een laminaatvloer in de badkamer

Vochtbestendig

Vocht blijft na het douchen in de badkamer hangen en je loopt met natte voeten over de vloer. Het is dus logisch dat de vloer in de badkamer vochtbestendig moet zijn. Om die reden wordt er regelmatig voor tegels gekozen, maar wist je dat er ook watervaste laminaatvloeren zijn? Vloeren op basis van vinyl, PVC en SPC zijn 100% waterproof en daarom ideaal voor badkamers en andere toepassingen waar er gemakkelijk water op de vloer komt.

Unieke look

De vloer van je badkamer bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van de hele badkamer. Kies je voor een modern geheel, geef je eerder de voorkeur aan een traditioneel design of wil je werken met contrasten? In ons aanbod watervaste vloeren vind je er ongetwijfeld eentje die volledig voldoet aan jouw wensen en verwachtingen

Door de jaren heen zijn de laminaatvloeren bovendien steeds realistischer geworden. Steek je jouw badkamer graag in een industrieel jasje? Opteer dan voor betonlook laminaat. Liever een natuurlijke uitstraling? Dan is houtlook laminaat misschien wel iets voor jou! Doordat de vloeren ongelofelijk veel op echte beton- of houtvloeren lijken, kan je het verschil nauwelijks onderscheiden.

Minimaal contactgeluid

Kan jij genieten van een late-night-shower of ga je gewoonlijk later slapen dan je huisgenoten? Dan wil je uiteraard zo weinig mogelijk geluid produceren in de badkamer. Kies je voor laminaatvloer in de badkamer, dan ben je verzekerd van minimaal contactgeluid. Door de samenstelling produceert een laminaatvloer weinig tot geen geluid.

Om zo min mogelijk geluid te produceren, moet de ondervloer in orde zijn. Een ondervloer creëert een stabiele basis, zorgt voor demping van het geluid en voorkomt dat vocht vanuit de ondergrond in het laminaat kan trekken. Bij het inrichten van jouw nieuwe badkamer is het dus aan te raden om goed naar de ondervloer te kijken.

SPC vloeren kunnen ook verlijmd worden aan de ondergrond, dit zorgt voor nog betere demping van het geluid.

Onderhoudsarm

In een badkamer wordt geleefd. Daar waar geleefd wordt, komt vanzelf viezigheid. Hoe prettig is het dan dat een laminaatvloer onderhoudsarm is?

Een laminaatvloer hoef je niet periodiek bij te houden met bijvoorbeeld een spons en een sopje (zoals bij tegels). Het enige dat je moet doen, is de vloer af en toe te stofzuigen en de vlekken verwijderen met een vochtige doek.

Een laminaatvloer wordt vaak als alternatief voor bijvoorbeeld een beton - of houten vloer gezien. Bij dergelijke vloeren dien je echter veel meer tijd aan onderhoud te besteden. Indien je die tijd er niet voor uittrekt, ziet de vloer er al snel vies en minder netjes uit. Als je veel waarde aan continue hygiëne in de badkamer hecht, is een laminaatvloer dus absoluut aan te raden.

Combinatie met vloerverwarming is mogelijk

Niets is zo vervelend als een koude vloer onder je voeten wanneer je ’s morgens een douche wil nemen of wanneer je uit een lekker warm bad stapt. Vloerverwarming is de oplossing voor dat probleem en gaat moeiteloos hand in hand met laminaatvloer.

Makkelijk te plaatsen

Eén van de grootste voordelen van laminaat is de plaatsing. Dat kan je namelijk gemakkelijk zelf én het gaat ook nog eens snel. Het is een kwestie van de planken op de juiste manier aan elkaar vast te klikken. Allerlei gereedschap handteren of een vakman inhuren, is dus niet nodig. Meer weten? Lees dan onze blog en leg laminaat zoals een professional!

Relatief goedkoop

Bij het inrichten van een nieuwe badkamer heb je ongetwijfeld een bepaald budget in gedachten. Kies je voor een laminaatvloer dan spaar je heel wat geld uit. Enerzijds door het feit dat een laminaatvloer relatief goedkoop is, anderzijds doordat je arbeidskosten uitspaart wanneer je de vloer zelf legt.

Slijtvast

De vloer in een badkamer wordt relatief zwaar belast. Zo lopen jij en je huisgenoten regelmatig over de vloer en wordt die blootgesteld aan vocht. Gelukkig is een laminaatvloer bijzonder slijtvast en duurzaam en geniet jij op lange termijn van je badkamervloer.

Interesse in badkamer laminaat?

Ben je overtuigd van badkamer laminaat? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide assortiment en kies jouw favoriete laminaatvloer.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!